IK BEN CHRISTIANNE

En als teamcoach help ik jou en jouw team om het samenwerken leuker en effectiever te maken.

Wat is mijn drijfveer?

Ik geloof dat er vaak veel meer in teams zit dan dat er uitkomt. Dat het makkelijker kan met minder gedoe. Het komt regelmatig voor dat de individuele teamleden beschikken over veel kwaliteiten, competenties en ervaring, maar dat het team in zijn geheel onvoldoende vooruitkomt. Dat er energie verloren gaat en resultaten uitblijven. Dat komt omdat een groep mensen wezenlijk anders is dan de optelsom van individuen. Een groep beweegt zich anders. Die groepsdynamiek fascineert mij. Vanuit die fascinatie voor groepsdynamische processen heb ik in 2017 mijn baan als HR Manager opgezegd en ben ik me verder gaan specialiseren in het begeleiden van teams. Hierbij kan ik putten uit veel ervaring; in operationele, commerciële en adviserende rollen. Als leidinggevende en als teamlid.

Wat anderen over mijn begeleiding zeggen

{
“Creëert een sfeer van veiligheid en vertrouwen en haalt het team en teamleden ook uit de comfort zone, waardoor er echt geleerd kan worden.”
{
“Stemt goed af op de groep en stelt zichzelf kwetsbaar op, waardoor teamleden zich kwetsbaar op durven stellen.”
{
“Luistert goed, heeft scherpe observaties en durft een spiegel voor te houden, wat je aan het denken zet.”
{
“Vraagt door, neemt geen genoegen met een half antwoord, waardoor de essentie op tafel komt.”
{
“Maakt een concrete link naar de praktijk, waardoor de transfer sneller bereikt kan worden.”
{
“Biedt structuur, overzicht en focus op het doel, waardoor we de gewenste resultaten bereiken.”

Hoe ik mezelf als teamcoach zie…

Ik zie mezelf als een wegenkaart. Ik wijs niet de weg zoals een navigatiesysteem, maar reik routemogelijkheden aan zodat het team zelf de weg kan vinden. Het team bepaalt wat de eindbestemming is en zit zelf aan het stuur. Daarbij zal het team ervaren dat er vele wegen leiden naar Rome en de kortste weg niet altijd de snelste is.

De begeleide teamsessies kun je zien als tussenstops. Er zullen wegversperringen zijn en omwegen genomen moeten worden. Door het bewandelen van nieuwe, andere wegen zal het team dingen zien of mogelijkheden ontdekken die niet gezien worden zolang de oude vertrouwde route (van het ingesleten patroon) steeds genomen wordt.

Hoe ik werk…

De manier waarop ik werk, kenmerkt zich door een hoge mate van betrokkenheid, het creëren van verbinding, en focus op resultaat. Geen zweverig gedoe maar een flexibele en praktische aanpak, dichtbij de dagelijkse praktijk. Ik lever maatwerk oplossingen en pas mijn programma aan op de behoefte die zich ‘in het moment’ voordoet. Om de gewenste beweging te creëren, schep ik een veilige leeromgeving én haal ik mensen uit hun comfortzone. In mijn werk met teams stimuleer ik hen eigenaarschap te nemen voor het resultaat én voor het eigen leerproces.

Het is mijn doel om samen met het team een duurzaam fundament te leggen waar het team zelf op kan voortbouwen. Een fundament dat zo sterk is dat het team in veranderende of stresserende omstandigheden stevig blijft staan, wendbaar is en veerkrachtig blijft.

Ik ben St!R erkend teamcoach en maak onder andere gebruik van het systeemdenken, systemisch werken, Insights Discovery, NLP,  Deep Democracy en het Teamflowmodel.

Graag ga ik met je in gesprek over hoe jouw team tot betere resultaten en meer werkplezier kan komen.

Wil jij ook meer uit je team halen? Meer bereiken met minder gedoe?

Of wil je gewoon eens sparren over jouw team of advies krijgen over de aanpak van een teambijeenkomst?

Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek of neem contact op via e-mail of whatsapp. Ik deel graag mijn expertise, ervaring en ideeën met je.